Junta Directiva

Cristian Tornador

CEO/MD i cofundador, PhD. en Biomedicina. 

Doctor en biomedicina, s’especialitza en anàlisi de variants genòmiques en càncer mitjançant l’ús de les noves tecnologies de seqüenciació, i en la detecció d’alteracions en l’activitat cerebral en desordres mentals. La participació i coordinació en nombrosos projectes tant d’investigació internacional com d’àmbit clínic, li aporten un ampli coneixement de lideratge, gestió i planificació en projectes on estan involucrats hospitals i centres d’ investigació

[cq_vc_accordion contentcolor=»#3d3d3d» contentbg=»#f9f9f9″ accordiontitle=»Llegir més» accordiontitlesize1=»1.1em» titlepadding1=»padding-left: 20px; padding-right: 20px» titlecolor=»#fcd200″]

[accordionitem]

Tornador C, Ph.D.

Va obtenir el doctorat en Biomedicina el gener del 2016 per la Universitat Pompeu Fabra (Cum Laude) en el Departament de Ciències Experimentals de la Salut en col·laboració amb el Departament de Tecnologies de la Informació sota la supervisió del molt honorable Dr. Professor Gustavo Deco. Va realitzar un màster en Estadística i un màster en Bioinformàtica en Ciències de la Salut (Universitat Pompeu Fabra). Va obtenir l’Enginyeria Superior en Informàtica a la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzant-se en gestió d’empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Es va formar en l’àrea de la genètica en el Departament de Gens i Malalties a mans del Dr. Xavier Estivill al Centre de Regulació Genòmica (CRG) i, posteriorment, va realitzar el seu treball de tesi doctoral en tractament de senyal i activitat cerebral de dades de neuroimatge sobre pacients amb malalties mentals en el grup de Neurociència Computacional (CNS) del centre Brain and Cognition (CBC) amb el molt honorable Dr. Prof. Gustavo Deco. En aquest projecte va involucrar diferents hospitals i centres de recerca de l’àrea de Barcelona com ara la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic i l’Hospital de Bellvitge; amb els que actualment segueix col·laborant.

A l’actualitat, participa en projectes de recerca tant en l’àrea de gens i malalties, com en el de desordres mentals (Depressió Major, obsessius compulsius, Bipolars) sobre més de 250 mostres. Durant més de sis anys s’especialitza en el tractament de dades per seqüenciació massiva (Next Generation Sequencing, NGS), sobre els quals ha publicat en diverses revistes internacionals com Nature i Leukemia; creant diferents eines d’anàlisi per a la detecció de variants en un genoma humà, les quals s’estan utilitzant en el projecte Internacional Pan-Càncer (Atles del Genoma del Càncer), i en la seqüenciació de genomes a Qatar. També va estar involucrat en projectes de recerca clínica al costat del molt honorable Dr. MD. Rafael Rosell (Metge de l’institut IOR i del grup Quirón-Dexeus, entre d’altres) i al Co-Chair de The European Thoracic Oncology (ETOP) Dr. Miguel Ángel Molina.

Entre el 2009 i el 2012 va formar part del grup que va seqüenciar el primer genoma de la Leucèmia Limfocítica Crònica (CLL) de forma completa dins el Consorci internacional del Càncer (ICGC).

En 2014/15 va impulsar, juntament amb la Dra. Núria Nabau i Dr. Miguel Ángel Molina, un projecte de recerca d’àmbit europeu (H2020) on va ser el principal investigador dins de l’ICO (Institut Oncològic de Catalunya, Bellvitge). El projecte va ser valorat en més de 6M d’euros i involucrava al consorci ETOP: un total de 21 hospitals i organismes europeus de més de quatre països. Aquest projecte va obtenir una alta puntuació arribant a situar-se en les primeres posicions en l’última volta. A la fi del 2014 va fundar l’empresa Whole Genix. S.L, la qual actualment dirigeix i coordina diferents projectes de medicina translacional i anàlisi de medicina precisa utilitzant tecnologies de seqüenciació massiva.

El 2015 va obtenir una subvenció de The National Research Council (CONICET) juntament amb la fundació Leloir per a la implantació de noves tècniques d’anàlisi genòmica a Argentina (Buenos Aires). En l’actualitat és revisor de la revista internacional Bioinformatics Oxford Journal en l’àrea de genètica.

Contribucions:

  • Diari digital: Catalunya Vanguardista – notícia d’una publicació com autoria compartida en la depressió:

Catalunya Vanguardista

  • La depressió té dues cares, una genètica i una altra ambiental:

Botech-spain

  • Seqüenciat el primer genoma d’una paparra transmissora de múltiples malalties – 09/02/2016

Consejo Superior para Investigaciones Científicas

  • Consorci mundial de càncer de la leucèmia:

Cll Genome

  • Científics espanyols presenten el genoma de la leucèmia més comuna:

La Vanguardia

Wikipedia

Faro de Vigo

[/accordionitem]

[/cq_vc_accordion]

Nuria Nabau

CKO i cofundadora, PhD. Biologia Molecular i Cel·lular. 

Doctora en biologia molecular i cel·lular, s’especialitza en els mecanismes moleculars del càncer. La seva experiència com analista de laboratori  i el seu treball monitoritzant assajos clínics farmacològics a nivell nacional i internacional, li aporten un ampli coneixement, participant en nombrosos projectes internacionals, como el H2020.

[cq_vc_accordion contentcolor=»#3d3d3d» contentbg=»#f9f9f9″ accordiontitle=»Llegir més» accordiontitlesize1=»1.1em» titlepadding1=»padding-left: 20px; padding-right: 20px» titlecolor=»#fcd200″]

[accordionitem]

Nuria Nabau, Ph.D.

Chief Knowledge Officer (CKO) i cofundadora de Whole Genix S.L., PhD en Biología Molecular i Cel·lular.

Va obtenir el doctorat en Biologia Molecular i Cel·lular per la Universitat Autònoma de Barcelona (Laboratori d’Investigació Gastrointestinal, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona). Posteriorment, va realitzar un Postgrau en Medicina per la Indústria Farmacèutica a la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el Màster en Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2010.

Va realitzar la seva tesi doctoral en l’àrea de la recerca bàsica en biologia molecular i cel·lular del càncer de còlon i pàncrees en el Laboratori d’Investigació gastrointestinal de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau amb la Beca FI, atorgada per la Generalitat de Catalunya, on inicialment va ser la responsable de la posada a punt de la secció de cultius cel·lulars. Posseeix una àmplia experiència professional, a més d’una sòlida formació acadèmica, en l’àrea de la salut i la clínica com a analista del laboratori de Microbiologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i com Clinical Reserach Associate (CRA) monitoritzant assaigs clínics de diferents fàrmacs en les seves fases III i IV a nivell nacional i internacional.

Ha participat en projectes d’investigació sobre els mecanismes moleculars implicats en el desenvolupament del càncer. Recentment, ha integrat i aplicat aquests coneixements a les anàlisis computacionals del genoma humà i ha publicat en revistes científiques internacionals. També ha estat involucrada en projectes de recerca clínica al costat del molt honorable Dr. MD. Rafael Rosell (Metge de l’Institut IOR i del grup Quirón-Dexeus, entre d’altres) i al Co- Chair de l’ ETOP Dr. Miguel Ángel Molina, amb qui, al seu torn, ha participat en un projecte de recerca d’àmbit europeu: el Horizon 2020. Entre 2014 i 2015 va col·laborar juntament amb el Dr. Tornador en la posada a punt de la mateixa com a investigadora dins de l’Institut Oncològic de Catalunya. El projecte va ser valorat en més de 6M d’euros i involucrava al consorci ETOP: un total de 21 hospitals i organismes europeus.

A finals del 2014 va cofundar l’empresa Whole Genix S.L, en la qual actualment està realitzant el desenvolupament de serveis d’anàlisi bioinformàtics amb aplicació clínica. El 2015 va obtenir una subvenció de The National Research Concil (COCINET) per a la implantació de noves tècniques d’anàlisi genòmica a la Fundació Institut Leloir (Buenos Aires, Argentina).

Actualment, col·labora en un nou projecte de recerca clínica dins del consorci The European Thoracic Oncology (ETOP) per sol·licitar una nova partida europea dins el programa H2020 a l’agost de 2016.

[/accordionitem]

[/cq_vc_accordion]

oscar2

Oscar González

Responsable de IT i cofundador, PhD. en Química Teòrica.

Doctor en Química Teòrica i enginyer tècnic en informàtica de sistemes. Ha treballat com a administrador de sistemes i posteriorment com a responsable de computació científica en diferents centres d’investigació de renom, com el CRG a Barcelona i, en l’actualitat, el MPI-CBG a Dresden, Alemanya.

[cq_vc_accordion contentcolor=»#3d3d3d» contentbg=»#f9f9f9″ accordiontitle=»Llegir més» accordiontitlesize1=»1.1em» titlepadding1=»padding-left: 20px; padding-right: 20px» titlecolor=»#fcd200″]

[accordionitem]

Dr. Oscar González

Llicenciat en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1994. Va obtenir l’any 2000 el títol de Doctor en Química en el Grup de Química Teòrica de la Unitat de Química i Física de la UAB. El 2013 va obtenir l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Fins el 2001 va treballar com a administrador de sistemes en la Unitat de Química i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d’una breu etapa com a enginyer de programari a LocTeam SL, empresa subcontractada principalment per Apple per a la localització del seu sistema operatiu OS X, va treballar el 2002 com a administrador de sistemes del Grup de Bioinformàtica del Genoma dirigit pel Dr. Roderic Guigó, que formava part del Grup de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica de Barcelona (IMIM).

L’any 2006 es va posar al capdavant de l’Equip de Computació Científica, com a responsable de la infraestructura informàtica del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del llavors inaugurat Centre de Regulació Genòmica (CRG), del qual va formar part del Grup de Bioinformàtica del Genoma del Dr. Guigó. El parc informàtic, del qual estava a càrrec, està optimitzat principalment per a la recerca en Genòmica Computacional i en Biologia de Sistemes, comprèn al voltant de 30 servidors, unes 120 estacions de treball, un clúster de càlcul d’uns 70 nodes i gairebé 1000 cores i diversos servidors de disc amb una capacitat total de prop de 3 PB.

Des de l’any 2012 treballa com a responsable de HPC de l’Institut Max-Planck de Biologia Cel·lular i Genètica (MPI-CBG) a Dresden, Alemanya, on està a càrrec de dos clústers de càlcul optimitzats per a la recerca en Biologia de Sistemes i per a l’Anàlisi d’Imatges de Microscòpia SPIM (Single Plane Image Microscopy). Això representa un total de més de 150 nodes i 4000 cores, amb dos servidors de disc associats amb una capacitat conjunta de gairebé 3 PB. Col·labora així mateix amb l’equip de sistemes en l’administració i el manteniment dels servidors del centre, i forma part de l’equip d’assessorament informàtic del Centre de Biologia de Sistemes de Dresden (CSBD), situat al mateix campus a escassos metres del MPI- CBG i del qual els mateixos equips de sistemes i HPC seran també responsables després de la seva obertura a finals de 2016.

[/accordionitem]

[/cq_vc_accordion]